Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
Galambos Emese
óvodapedagógus
 

A gimnázium elvégzése után Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Főiskolán (a mai Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja) végeztem magyar alapszakos bölcsészként 2009-ben.

2010-2013.: ELTE Tanító- és Óvóképző Karán esti tagozaton tanultam
2011-2013.: A főiskola alatt egy családi napköziben dolgoztam, ahol rengeteg tapasztalatot szereztem a kisgyermekkorról. Ez tökéletesen kiegészítette a főiskolai képzés elméleti részét.
A diploma megszerzése után először a gyakorlati helyszínt biztosító óvodában dolgoztam néhány hónapot Agárdon, majd pedig a velencei Meseliget Óvodában. Ezt követően öt évig otthon, a két gyermekemtől tanultam a „szakmát”.
2019 októbere óta a kápolnásnyéki Napsugár Óvoda Csiga csoportjának óvodapedagógusa vagyok.
Folyamatosan törekszem a szakmai tudásom bővítésére.
2014 decemberében szereztem Beszéd- és kommunikáció fejlesztő óvodapedagógus oklevelet.
2018 nyarán elvégeztem a gyermekjóga oktató képzést. Az itt tanultakat nap, mint nap előszeretettel alkalmazom az egyik kedvenc területemen, a minden napos mozgásos tevékenységekben.
2020 tavaszán részt vettem A játékra fel! online képzésen.
2020 őszén egy Élménypedagógiai online képzést végeztem.

Mindezek mellett úgy gondolom, hogy a legtöbb tapasztalatot és tudást a minden napokban a gyerekektől kapjuk.

Munkám során legfontosabbnak azt tartom, hogy a gyerekek a szabad játék alkalmával fejlődhessenek és közben minden érzékszervükkel tapasztalhassanak:
„Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi, csak játszik. De mi már tudjuk mire megy a játék. Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle.” (Varga Domokos)


Az óvodai élet minden napjaiban türelemmel, szeretettel, elfogadással veszem körül a gyerekeket. A munkám során igyekszem a gyermekekhez megtalálni azt az utat, melyben megismerhetem őket, leginkább fejlődhetnek és a legjobban érezhetik magát az óvodában.