Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Maci csoport

A 2022/23-as nevelési évben a csoportunkban új kisgyermekek érkeztek. A csoportunkat azonos életkorú gyermekek alkotják a létszám 22 fő. A nemek aránya: 14 fiú és 8 lány.
A csoport szobánk világos, tágas jól felszerelt. Nevelésünkben elengedhetetlen a feltétel nélküli gyermekszeretet, az érzelmi biztonságot nyújtó, segítő, támogató felnőtt, szerető figyelme. Fontosnak tartjuk a gyermekek érzelmi biztonságát, hogy az óvodában szeressenek bejönni, jól érezzék magukat és élményekkel gazdagodjanak. Segítünk a beilleszkedésben, a többi gyermek elfogadásában, az önállóság kiteljesedésében. Arra törekszünk, hogy a gyermekek életkori sajátosságaiknak megfelelően minél önállóbbak legyenek. A szabad játékot maximálisan támogatjuk, hiszen ez a legfontosabb az óvodáskorú gyermekek számára, ennek megfelelően gazdag játékeszközzel rendelkezünk. A játékos tanulási tevékenységeket az adott témának megfelelően valósítjuk meg, melyek komplex formában hetenként változnak. A sok játékos tevékenységen keresztül ismerkedünk a környező világ összefüggéseivel tapasztalások útján. Fontosnak tartjuk a mindennapi mesehallgatást, ami által nemcsak a szókincsük bővül, hanem érzelmi biztonságot is nyújt a gyermekek számára.


„ Az egyik legizgalmasabb dolog a gyermeknevelésben, hogy hasonló génállománnyal és nevelési elvekkel végül mégis minden gyermek különböző lesz. A maga módján lesz tökéletes.”