Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Pillangó csoport

Csoportunk 25 fős ,17 fiú, 8 lány
 
A csoport szoba tágas, világos, jól felszerelt. Minden korcsoportnak megfelelő, gazdag játékeszközökkel rendelkezik, emellett számos saját készítésű, fejlesztő és ügyességi játékok is rendelkezésre állnak a gyermekek számára.
Legfontosabb feladatunk az óvodában a szabad játék feltételeinek biztosítása, hiszen a kisgyermek a világról szerzett tapasztalatait a játékon keresztül tudja igazán feldolgozni.
Minden lehetőséget kihasználunk az udvari játékra, sétára. Ha az időjárás nem engedi a mindennapos mozgás jelentőségét erősítjük a gyermekekben, emellett  pedig a szuperül felszerelt torna terem várja őket.
Mikor lehetőség van rá  óvodán kívüli természetközeli ,közösség formáló programokat  is szívesen szervezünk.
Az év közbeni napirendünket meghatározza a mese. Ez különösen kiemelt terület számunkra. Egy-egy mesét hosszabb ideig és többféle módon is feldolgozunk.
Az éves tervünket és azon belül heti témáinkat az évszakok, jeles napok, ünnepek köré csoportosítjuk, és az adott időszakra jellemző téma sokrétű feldolgozása a cél.
A gyermekek fejlesztését célzó tevékenységformáink nagy részét / mese,vers,énekes játékok, környezet ismerettel kapcsolatos tevékenységek, kézimunkák, barkácsolás, matematikai játékokat úgy alakítjuk, hogy teret biztosítsunk a gyermekek önálló próbálkozásainak, felfedezéseinek, alkotó tevékenységeinek, spontán tapasztalatszerzéseinek.