Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
Szénási Edit
óvodapedagógus

 
Kápolnásnyéken születtem és nőttem fel, majd érettségi után elsodort az élet. Jelenleg Pázmándon élek, két gyermekemmel, onnan tértem 2022 áprilisában „haza” a Kápolnásnyéki Napsugár óvodába.
Érettségi után az ELTE- TOFK szakára jelentkeztem, itt végeztem 2008-ban óvodapedagógusként. Közben megszülettek gyermekeim, így 2010 januárja óta dolgozom óvodában. Fontos számomra, hogy a gyermekek örömmel érkezzenek hozzám, úgy vélem, hogy a gyermek fejlődésének az alapja, ha kiegyensúlyozott és boldog. Akivel szeret időt tölteni, az varázsolni tud vele.
Nagyon fontosnak tartom a mozgást, mert az idegrendszer fejlődésének ez az alapja. E miatt 2017-ben elvégeztem a Komplex mozgásterápia nevű tanfolyamot, melynek mozgás elemeit igyekszem beépíteni a mindennapos testnevelésbe is.
Nagyon fontosnak tartom az integrált nevelést, főleg ebben a korban, mert a gyermekek számára olyan pluszt tud adni, mind tudásban, mind elfogadás terén, amit az élet későbbi szakaszában nehéz elsajátítani.
Mint sajátos nevelési igényű gyermek szülője, nagyon fontosnak tartom a korai felismerést és fejlesztést a gyermekek számára. Mivel minden gyermek, az eltérő fejlődésű is, úgy tökéletes és különleges, ahogy van, csak neki más fajta segítségre van szüksége, hogy boldogulni tudjon a világban.
Minden gyermek ajándék, a saját különleges csomagolásában, egyéni masnijával átkötve, aki csak arra vár, hogy kicsomagoljuk a világát, megértsük őt magát, szeressük és elfogadjuk olyannak, amilyen.