Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Halacska csoport

Az idei évtől 29 gyermek jár a Halacska csoportba.
A nemek aránya: 16 fiú, 13 lány.
21 gyermek már tavaly is járt óvodába, hozzájuk 8 gyermek csatlakozott. Az újonnan érkező gyermekeket szeretettel fogadták társaik. A csoportba új felnőttek is érkeztek, akiket hamar megszerettek és elfogadtak a gyermekek.
A gyermekekkel fokozatosan, rugalmasan ismertettük meg az óvodai
életet. Megbeszéltük, felelevenítettük a csoport szokás-és szabályrendszerét, napirendet.
Egyre érdeklődőbbek egymás felé, bízunk benne ez a közösségi érzés egymás irányába folyamatosan fokozódni fog. Célunk, hogy a közösségbe való bekerülés során rengeteg tapasztalatot, élményt szerezzenek. Változatos, életkoruknak megfelelő tanulási helyzeteket teremtő játékos tevékenységeket tervezünk, melyek felkeltik az érdeklődésüket. A tanítás-tanulás folyamatában kiemelt figyelmet fordítunk a differenciálásra, egyéni képességek kibontakozására.
Szívesen részt vesznek a tevékenységekben, szeretnek énekelni, kedvenceik a mozgással kísért versek, mondókák. Fontosnak tartjuk a gyermekek szabad játékát, melyek jelentősen hozzájárulnak személyiségük fejlődéséhez.
Csoportszobánk színes, tágas, jól felszerelt, sokféle játékeszköz, fejlesztőeszköz áll a gyermekek rendelkezésére.
Csoportban dolgozó felnőttek tudásuk legjavát nyújtva végzik munkájukat.
Következetes elvárásokkal, türelemmel, tapintatossággal viszonyulunk a gyermekekhez.

„Ha kedvesen bánnak veled, kedvessé válsz, ha érzékenyen bánnak veled, empatikus leszel, ha őszintén bánnak veled, őszinte leszel.”